Hva er egentlig keratinbehandling?

Keratin er et silkeprotein og har den effekten at det kan myke opp håret og gjøre det fleksibelt. Det betyr at selv det mest gjenstridige og rufsete hårstrået kan formes etter ønske. Den kjemiske sammensetningen gjør at det perfekte, glansfulle, silkemyke og rette håret holder seg.

En stor fordel med dagens keratinprodukter er at resultatet kommer med en gang. Den gamle behandlingen gjorde at du ikke kunne vaske håret på flere dager. I dag inngår vask som en del av behandlingen. Dermed unngår du å gå dagevis med kjemikalier i håret.

Tradisjonell keratinbehandling, betegner gjerne en eldre behandlingsmetode, der det eneste målet er å rette ut håret. På grunn av harde kjemikalier, som det kreftfremkallende stoffet formalin, var den helseskadelig både for behandler og den som mottok behandlingen. Mange klaget også over tørt hår etter behandling. En tradisjonell keratinbehandling varer gjerne over seks måneder. Håret kan ikke vaskes de første tre dagene etter behandling. Håret kan ikke settes opp og håret må rettes flere ganger med rettetang i løpet av de første tre dagene.

Nanoplastia er den nyeste behandlingen i hårbransjen. Med mildere ingredienser har den en pleiende effekt. Formelen består av 90 prosent keratin, som er et naturlig stoff i håret. De siste ti prosentene er organiske syrer som benyttes innen kosmetisk industri. Når frisøren bruker rettetangen lamineres håret med keratin, slik at fuktigheten beholdes.
Resultatet er mykere, sunnere og mer glans med nanoplasti. Nanoplastibehandlingen varer mellom tre og fire måneder. Behandlingen er ferdig etter at håret er vasket. Det er ingen ventetid eller behov for etterbehandling med rettetang.

I dag brukes gjerne begrepene Nanoplasti og Keratinbehandling om hverandre, siden den tradisjonelle behandlingsformen, med formalin, er forbudt i en rekke land.

En ny behandlingsmetode

Resultatet er perfekt, glansfullt, silkemykt, sterkt og rett hår. Nanokeratin arbeider progressivt. Det betyr at effekten og varigheten blir bedre for hver behandling. Behandlingen blåser nytt liv til utslitt og skadet hår. Det er ikke uten grunn at det omtales som den brasilianske vidunderkuren.

Våre produkter er helt fri for skadelige stoffer og kan derfor brukes både av gravide og barn. Keratinbehandling kan brukes på kjemisk behandlet hår, for eksempel farget eller permanent. Vår virksomhet er registrert hos Mattilsynet og produktene er oppført i den europeiske kosmetikkdatabasen.

Rett fra Brasil

Vi er eneimportør av keratinbehandlingen Brazil Protein til Norge og Sverige. I tillegg lagerfører vi også andre keratinprodukter. Våre avtaler er direkte med produsent i Brasil og dermed unngår vi fordyrende og kompliserende mellomledd.

Ønsker du å tilby dine kunder brasiliansk keratinbehandling, helt uten giftige stoffer: Vi sender gjerne en gratis vareprøve dersom du driver profesjonell salong. Ta kontakt med oss i dag på post@drkeratin.no Vi har varer på lager og sender over hele landet. Vi gir selvsagt opplæring, slik at du kan tilby dine kunder det beste resultatet fra første stund.

Ofte stilte spørsmål:

Hva er keratinbehandling?
– Nanokeratin er en blanding av kosmetiske syrer. Behandlingen trenger inn i hårstråene og gjør dem formbare. Du kan på mange måter kalle det en nullstilling av hårstråene. Dette gjør om tørt, slitt og uregjerlig hår til silkemykt, glansfullt, sterkt hår.

Hvor mye koster det?
Prisen og behandlingstid vil variere fra kunde til kunde Det skyldes ulik hårlengde, tykkelse og struktur. Behandlingstiden vil derfor også variere fra tre til seks timer.

Du kan se prisanslag i menyen øverst til høyre. Prisene som er oppgitt på nettsiden er ikke forpliktende.

For å gi deg en endelig pris, må vi se et bilde av deg. Sender du oss et bilde til post@drkeratin.no så skal vi raskt gi deg et svar på både pris og forventet arbeidstid.

Hvor lang tid tar behandlingen?
– Det avhenger av hårets lengde, tetthet og hvor krøllete det er, men de fleste bruker omkring fire timer fra start til slutt. Av dette går det omkring en time hvor keratinblandingen skal virke i håret, uten at vi gjør noe annet.

Hvor lenge varer keratineffekten?
– Dersom du følger våre anbefalinger etter behandlingen kan du regne med at effekten vil vare i omkring seks måneder.

Kan Keratinbehandling brukes av gravide og barn?
– Brazil Protein-produktene kan benyttes av alle. Det anbefales at man gjør en rask allergitest før førstegangsbehandling.

Er produktene godkjent i Norge?
– Det finnes ingen godkjenningsordning for kosmetikk og hårprodukter i Norge. Vi som importør er registrert hos Mattilsynet, slik regelverket krever. Produktene vi selger er registrert i den europeiske kostmetikkdatabasen CPNP.

Inneholder nanokeratin formalin eller formaldehyd?
– Nei. Nanokeratin fra Brazil Protein inneholder ikke formalin. Faktisk er stoffer med formalin forbudt i Brasil. Forbudet som kom i 2010 medførte at hårindustrien måtte utvikle et helt nytt keratinprodukt. Bakgrunnen for forbudet er at keratin som inneholder formalin er helseskadelig og kreftfremkallende. Dagens brasilianske keratinprodukter er både bedre og sunnere enn de som inneholder formalin.

 

Tilbake til bloggen